PROJEKTIN KUVAUS LYHYKÄISYYDESSÄÄN.
Meillä on paikanninlaite jota käytetään tuolla missä GSM – verkkokaan ei kuulu (Lapissa ja Merellä). Kyseessä on satelliittiyhteyttä käyttävä paikanninlaite (GPS saadaan normaalisti GPS -satelliiteista ja tieto lähetetään palvelimelle tiedonsiirtosatelliitin kautta).
Ensimmäinen sovellus on porojen paikannus porohoitajille. Tarve heillä on GPS – koordinaateille 1krt/vrk ja haluavat myös tiedon onko poro hengissä. Laitteessa on liiketunnistin ja samalla kun saadaan GPS – koordinaatit, saadaan myös tieto onko poro liikkeellä. Palvelumme perustoiminta on siis merkitä kartalle kerran päivässä että missä ne porot ovat. Jos käy niin että laite kertoo koordinaatit ja sanoo samalla että ei ole liikettä, taustajärjestelmän pitäisi pystyä tsekkaamaan esim. 6h päästä että onko tilanne vielä sama. Jos on, merkataan poro kuolleeksi.
Tuossa oikeastaan nyt sille karttapalvelulle se perustoiminta: laitteet lähettävät gps- koordinaatteja ja ne merkitään karttaan. Emme vielä tiedä että pitääkö niitä nimetä jotenkin (Vähän epäilen). Jos poro on kuollut niin karttamerkki voisi ehkä olla sitten vaikka punainen. GPS – tieto menee siis tietokantaan ja sieltä voisi pystyä nappaamaan historiatietoakin; jokin kulkureitti, ehkä kalenterivalikko josta voi valita päivät (liekö sitten kuinka tärkeätä sekään nyt alussa).
Muutaman karttapalvelun nähneenä aika hyvänä ominaisuutena pitäisin sellaista että jos on zuumattu tarpeeksi kauas, ei näkyisi läjää pisteitä vaan näkyisi yksi iso piste jonka päällä on numero että ”tässä on 132”. Sitten kun zuumaa tarkemmin niin ne voisivat jakautua pienempiin ryhmiin ja jossain vaiheessa erottua sitten kokonaan.
Karttapohjana ei käy googlen kartta. Eli pitää olla esimerkiksi maanmittaus – laitoksen karttapohja https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/ tai joku muu vastaava … ns. oikea kartta.