Meillä on käynnistymässä hanke Suomi vuonna 2017: sata tapahtumaa, tuhat tarinaa. Hankkeessa on kolme suurta kokonaisuutta, joista yksi on kerätä suomalaisilta lapsilta ja nuorilta (alle 29 v.) tarinoita tämän päivän Suomesta: heidän elämästään, haaveistaan, ajatuksistaan. Nämä tarinat voivat olla tekstiä, kuvaa, ääntä tai videota. Se voi olla esimerkiksi runo lausuttuna videolle, äänitettynä puheena tai kirjoitettuna tekstinä. Tarina voi olla kuvasarja, lyhytelokuva tai valokuva taideteoksesta. Lähettäjä julkaisee tarinansa valitsemassaan kanavassa (Instagram, Youtube, Flickr jne.) ja lähettää meille tarinan sivulle, joka kokoaa ne yhteen. Tarinoiden keräämistä varten tarvitsisimme portaalin.
Hankkeen verkkosivut luodaan Wordpressillä, joka on koko järjestömme sivuston (tuleva) alusta. Tarinaportaali voi olla muullakin alustalla, ja meillä sitten yksi yksittäinen sivu varsinaisen sivustomme ulkopuolella.
Tarinankeruuportaalissa:
- Tarina lähetetään täyttämällä lomake: Tarinan nimi, Lähettäjän nimi, Julkaistava nimi tai nimimerkki, Linkki tarinaan, Paikkakunta (tai postinumero?)
- Tarina pitää pystyä lähettämään kirjautumatta
- Järjestelmänvalvojan pitää hyväksyä tarina ennen kuin se näkyy sivuillamme. Hyväksynnän jälkeen se kuitenkin ilmestyy sivuille automaattisesti.
- Tarinat ilmestyisivät standardikokoisina laatikoina, joissa näkyy tarinan nimi (isolla), julkaistava nimi ja paikkakunta (pienemmällä) sekä mahdollinen teaseri (ks. alla). Ideaa voi saada esim. www.nuortenideat.fi/fi/selaa/
- Tarinat ilmestyisivät myös täppinä yhteen Google-karttaan, josta voisi sitten selailla tarinoita vaikkapa omilta kulmilta. Sen voisi toteuttaa vaikka Google Mapsin avulla. Täppää klikkaamalla avautuisi laatikko, jossa tarinan nimi, linkki ja julkaistava nimi (tämän ominaisuuden voisi hinnoitella erikseen - jos se on kovin kallista, niin tästä luovumme).
- Teaseri: Jos on mahdollista saada linkin kautta generoitua jokin kuva, se olisi hyvä extra. Esimerkiksi jos nuoren tarina on instagram-kuva, ja hän laittaa instagram-kuvan linkin lomakkeeseen, julkaistussa tarinassa näkyy kyseisen kuvan thumbnail. Toinen vaihtoehto: tarina on mahdollisuus julkaista upottamalla. Upotuskoodin saa ainakin helposti Instagramista, Flickrsta, Youtubesta, Vimeosta ja Soundcloudista. Näin tarinan lukijan ei tarvitse klikata itseään muulle sivulle lukeakseen tarinoita. Jos tarina on teksti, julkaistussa laatikossa näkyisi vaikka ensimmäiset 250 merkkiä tekstiä ja klikkaamalla ”+”-merkkiä tai ”Lue lisää”-linkkiä pääsee lukemaan koko tarinan.
Tarinoiden keruu alkaa 1.1.2017, mutta portaalin pitää olla toimintavalmiina loka-marraskuussa.